به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ هر شماره از مجله فرهنگی، هنری، اجتماعی «هنر موسیقی» به یک هنرمند اختصاص دارد و تمامی مطالب حول محور همان هنرمند و هنر او است. مطالب شماره 173 مجله «هنر موسیقی» بهطور کامل به محمدرضا شجریان اختصاص دارد و شامل چند بخش است.
بخش اول مطالب تحلیلی و یادداشتهایی از هنرمندان موسیقی درباره محمدرضا شجریان که شامل یادداشتهایی از مهدی ستایشگر با عنوان «توجه به هنر ازدیدگاه هنرشناس»، مهدی آذرسینا با عنوان « عشق و شباب و رندی مجموعه مراد است/ چون جمع شد معانی گوی بیان توان زد»، سیما بینا با عنوان «محمدرضا شجریان خسرو آواز ایران»، علی جهاندار با عنوان «محمدرضا شجریان اعتبار و ارزش موسیقی ماست»، کامبیز روشنروان با عنوان «هنر و هنرمند»، مظفر شفیعی با عنوان «شجریان همیشه طلبه موسیقی بوده است»، علیاکبر شکارچی با عنوان «نغمههای آسمانی شجریان»، سعید فرجپوری با عنوان «عندلیبان را چه پیش آمد، هزاران را چه شد...»، فرهاد فخرالدینی با عنوان «شجریان برای من یکی از بهترینهاست»، و محسن کرامتی با عنوان «حسن خلق مثالزدنی محمدرضا شجریان» است.
بخش دوم مطالبی تحلیلی درباره ویژگیها و فعالیتهای هنری محمدرضا شجریان است که «آثار شجریان در تاریخ موسیقی آوازی ایران ثبت و ضبط است» از جمالالدین منیری، «راوی شاعرانگیهای سازنده بزرگان ادب» از معصومه مهرعلی، «رستاخیز شعر در آواز سیاوش» از سیدعباس سجادی، «گزینش شعر در آوازهای شجریان» از مهدی فیروزیان، «شجریان؛ پدیده اجتماعی» از آروین صداقتکیش، «بد و خوب شجریان» از محمدرضا ضیا، «میراث فرهنگی آواز ایرانی» از جاوید عباسیفلاح و «شجریان پدیدهای فراتر از موسیقی» از محمدعلی پورخالصیان بخشهایی عناوین و مطالبی است که در این بخش کار شده است.
بخش سوم گزینش چند چامه سروده شده برای شجریان از امیرهوشنگ ابتهاج (سایه)، محمدرضا شفیعیکدکنی، بیژن ترقی، اسماعیل خویی، طاهره خنیا و ارشامه تافته است و دلنوشتهای با عنوان «خسرو آواز ایران) از شهروز جمالی، برای محمدرضا شجریان پایان بخش مطالب این شماره از مجله هنر موسیقی است.
همچنین در پایان، تصاویری از محمدرضا شجریان به همراه هنرمندان دیگر در دورههای مختلف زندگی وی به چاپ رسیده است.
لازم به ذکر است که مجله فرهنگی، هنری، اجتماعی «هنر موسیقی»، نخستین نشریه موسیقی پس از انقلاب جمهوری اسلامی ایران است. ماهنامهای به زبان فارسی که با هدف توسعه فرهنگ موسیقایی و بررسی دیدگاههای هنری آن و اطلاعرسانی جهت ارتقاء موسیقی از اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۷ به مدیرمسئولی و سردبیری مهدی ستایشگر منتشر میشود.
نظر شما